Villkor


Våra villkor gällande användning, betalning, leverans, köp och returer.

1. Användning

1.1 Personuppgifter
Vi på STASS Online är ansvariga för behandling av de personuppgifter som du lämnar så som namn, adress, mobilnummer, E-postadress, personnummer, IP-adress.

Denna insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig köpet.

1.2 Behandling av Personuppgifter 
Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och våra kunders berättigade intresse av att utvärdera, utveckla och förbättra våra produkter, tjänster och system.

Vi kommer bara att behandla ditt personnummer när det är klart motiverat med hänsyn till ändamålet, nödvändigt för säker identifiering eller om det finns något annat beaktansvärt skäl. Vi minimerar alltid användandet av ditt personnummer i så stor utsträckning som möjligt.

Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas eller utbytas till något annat företag, utan ditt samtycke. Däremot kan dina uppgifter komma att delas med våra underleverantörer, så kallade personuppgiftsbiträden.

1.3 Rättigheter
Du har som kund rätt att kostnadsfritt en gång per år, efter skriftlig begäran till oss, få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa uppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.

Du har även rätt som kund att begära att bli glömd och därmed raderad ur våra system. Nödvändiga personuppgifter som namn och adress finns dock kvar i vårt affärssystem för att uppfylla bokföringslagens krav. Uppgifter som telefonnummer, e-postadress, IP-adress och eventuellt personnummer är däremot borttagna.

Vi vill också informera om att marknadsföring som är kopplat till din webbläsare och som är cookie-baserade, måste du själv inaktivera i din webbläsares inställningar.

Maila info@stassonline.com och skriv tydligt att STASS Online ska radera samtliga uppgifter om dig som kund. Du kommer sedan att få ett skriftligt svar på att denna åtgärd vidtagits. (OBS!: Att i samband med att du som kund blir glömd i våra system, är det upp till dig som kund att påvisa ett eventuellt tidigare köp.)

1.4 Minderåriga
Vi samlar inte medvetet in personuppgifter från personer som är under 18 år. Om du är under 18 år måste du ha din förälders eller målsmans samtycke för att kunna handla hos oss. Om vi får reda på att vi har samlat in personuppgifter från personer under 18 år, utan att förälder eller målsman lämnat sitt samtycke, kommer vi att vidta åtgärder för att radera uppgifterna.

2. Leverans

2.1 Bekräftelse
Du kommer att få en orderbekräftelse via email från oss när vi mottagit din beställning. Efter det får du en leveransbekräftelse med försändelse-ID så fort vi behandlat och skickat iväg din order.
2.2 Leveranstid och kostnad
Vi skickar med posten och leveranstiden är oftast 2-5 arbetsdagar.
Under reatider och helgdagar kan leveranstiden ökas på med ytterligare 2-3 arbetsdagar.
Vi erbjuder fri frakt inom Sverige vid köp över 500 SEK. Om beloppet understiger denna gräns debiterar vi 99 SEK oavsett storlek på försändelsen.

2.3 Ej uthämtat paket
Hämtar du ej ut ditt paket inom 14 dagar skickas paketet tillbaka till oss. Då görs en retur automatiskt och vi debiterar 300kr för frakter och hanteringskostnader.

3. Köp

3.1 Ändringar av order
När vi mottagit din order packar vi din leverans omgående. Vi har därför inte möjlighet att ändra i din order efter att den blivit behandlad. Vill du ändra storlek, lägga till en produkt eller om du t.ex. glömt en rabattkod, var vänlig att utnyttja din returrätt och lägg sedan in en ny beställning.

3.2 Prisfel
Vid eventuella prisfel förbehåller vi oss rätten att justera eller makulera din beställning. 

3.3 Rabattkoder, kampanjer och övriga erbjudanden
Det är inte möjligt att kombinera kampanjer, rabattkoder eller andra erbjudanden. Rabattkoderna eller erbjudandet måste ha aktiverats i kassan innan köpet slutförs för att vara giltigt. En vara som köpts till rabatterat pris kan enbart bytas till en likvärdig vara.

3.4 Makulerade ordrar
Din beställning är garanterad först när betalning erlagts. Produkter i varukorgen är inte reserverade från andra kunder. Vi reserverar oss för att produkter kan vara slutsålda även om din order gått igenom. 

 

4. Betalning

 

4.1 Betalsätt
Hos oss kan du välja att betala direkt med kort som VISA, MasterCard och American Express. Har du kopplat ditt kort till en smartphone så finns det smidiga alternativet snabbkassa via Google Pay och Apple Pay. 

Vi erbjuder betalning med Klarnas betaltjänster. Metoder som kan användas är exempelvis kortbetalning, banköverföring eller delbetalning. Mer information om betalmetoderna finns på Klarnas hemsida.
4.2 Hämta i butik

Det går i nuläget inte att hämta din order i butiken.

 

5. Returer

5.1 Retur

Du har alltid ångerrätt i 14 dagar i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss på Stass detta (genom mail till butik@stassgavle.se eller via kundtjänst) inom 14 dagar från det att du eller ett ombud till dig tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum du meddelade Stass om att du utnyttjat din ångerrätt. Varan ska skickas välemballerad, i fint skick och vi rekommenderar att skicka spårbart. Som kund står du för kostnaderna vid retur/byte samt ångrat köp.

Varorna skickas till:
LJB Konfektion
Nygatan 21
80320 Gävle